fbpx

Året 2020 i sin helhet, med tankar för 2021

Hej min vän,

2020 har varit ett annorlunda år för de flesta. Mycket fram och tillbaka, hopp och förtvivlan. Många av oss har fått gå igenom nya saker och i många fall tråkiga saker.

För mig har året varit förknippat med en hel del nya tankar, återupptagande av gamla vanor och nya perspektiv. Innan corona-restriktionerna kom hade jag mer eller mindre fått igång min säljplan. Med corona kom isoleringen, sex veckor… Ingen anledning att ringa några säljsamtal när man ändå inte kan genomföra möten. Så lösningsfokus på!

Obotlig optimist som man är finns det lösningar på alla problem, det gäller bara att leta på rätt ställe. Med det kom en publik youtube-kanal, denna blogg tog fart och jag satsade stor del av mitt nätverkande på linkedin. Digitala fikan, samtal med underbara personer och nya vänner. Omskakningarna har avlöst varandra, lösningar har kommit därefter.

Med det vill jag bara säga att hur svart det än må vara, så finns det mening, hopp och en anledning att leta efter personlig utveckling. All styrka till dig som kämpar ❤.

Mina mål 2020

Jag började året med följande mål:

 • Hitta strukturer för att må bra.
 • Hitta fem inspirationskällor
 • Visa vad jag gör – publisera
 • Fokus på säljfabriken
 • Odla mer/köpa mindre
 • Föra timrapporter
 • Sparar 100kkr till utdelningskontot
 • 1 miljon i omsättning eller jobb

Vissa av dessa har jag nått andra inte. I maj började jag åter lyssna på framgångsagor. Personer som jag verkligen ser upp till, har gjort det jag vill göra eller är förebilder på annat sätt. Tänk vad många inspirationskällor det finns där ute om du vågar se förbi deras framgång, uppskatta deras framgång och lyssna på hur de kom dit de är idag. Tid och engagemang är det enda som skiljer dig från deras framgång.

Det andra jag började leva efter har jag kunnat för många år sedan, men kan ha glömt bort 😁. Någon lär ha sagt att du är medelvärdet av de fem personer du tillbringar mest tid med. Vilket självklart kan både dra upp dig och dra ner dig, beroende på vad det är för vänner du har. Så förebilder, personer som ger dig energi och engagemang, är viktiga för dina framgångar.

Med en av mina förebilder kom tanken att jag glömt hur man formulerar mål, för att de ska vara uppnåbara. Så jag fick formulera om och skapa meningar som är formulerade som om jag redan nått dem, i positiva termer och med känslor kopplade. Mitt resultat:

 • Jag har hittat strukturer för att må bra.
 • Jag har fem inspirationskällor som fyller mig med driv och energi
 • Jag är bekväm med att visa vad jag kan och på det sättet inspirera andra.
 • Jag är fullt fokuserad på att få in nya leads och fylla säljfabriken
 • Majoriteten av alla grönsaker vi äter kommer från egen odling
 • Jag har en rutin som gör timrapportering enkelt och kul
 • Jag omsätter 1 miljon i företaget och sparar mig mentalt fri
 • Jag får energi av att följa upp och mäta framsteg
 • Jag är mentalt stark, ekonomiskt självständig och har massor med energi.

I korthet är de bara ändrade lite grann i innebörd, men fyllt de med känslor.

I min bullet journal skriver jag om dessa varje vecka, och nu är det dags att stämma av, sammanfatta och sätta nya mål för det nya året. De överstrukna är det målen som jag nått under året.

 • Jag har hittat strukturer för att må bra.
 • Jag har fem inspirationskällor som fyller mig med driv och energi
 • Jag är bekväm med att visa vad jag kan och på det sättet inspirera andra. 
 • Jag är fullt fokuserad på att få in nya leads och fylla säljfabriken
 • Majoriteten av alla grönsaker vi äter kommer från egen odling
 • Jag har en rutin som gör timrapportering enkelt och kul
 • Jag omsätter 1 miljon i företaget och sparar mig mentalt fri
 • Jag får energi av att följa upp och mäta framsteg
 • Jag är mentalt stark, ekonomiskt självständig och har massor med energi. 

Jag är på god väg att nå mitt må bra mål. För varje dag kommer jag lite närmare, och vissa saker få ta tid. Odlingarna kan ni läsa om i ett tidigare inlägg, de gick inte heller som planerat. Företaget har inte heller burit sig själv, men även där har jag blivit omkullkastad. Men nya tankar, en ny paketering och nya metoder. Spänannde! samt att jag under sommaren och hösten valde att vara timvikarie som har tagit fokus från verksamheten, och gett mig social input då det har varit i en öppen verksamhet.

Jag kan se tillbaka på året med ironi och säga att vem du är bestäms av hur du agerar och behandlar andra och inte vad du har för yrke eller kläder. Haft en belastning på över 200% och ja, återigen valt den tunga vägen till insikt. Balans är ett ord som jag ännu inte lärt mig 🤣. Så jag kör perioder istället. Nu blir det jullov och lågperiod.

Så jag spånar mål för det kommande året.

Jag har inte helt landat i tanken, men jag har sett tillbaka på alla mina energigivande stunder, mitt uppbrutna samarbete och alla underbara människor. Allt detta kommer ligga i fokus. Högt upp på listan står att få må bra även för kommande år, att fördjupa och förfina det jag gjort i år.

Att göra saker för mig, för att jag vill och hitta drivet i ensamheten. Självklart behöver vi andra, inspiration och stöd. Det min vän är din uppgift. Att sprida dina intressen, engagemang och livshistoria. För att inspirera mig och många andra.

Att få hjälpa andra, att få ge och få lyfta andra. Ge mer, men inte av dig, utan genom dig. Ge för att det fyller mig med energi.

Bloggen kommer hänga med mig på min resa genom storytelling-kunskaps förfining. Tillsammans med nätverket både i det verkliga livet och på internet, Linkedin och instagram.

Ett något annorlunda år avslutas, sammanfattas och med det hoppas jag att du hittar något i texten som kommer påverka dig i ditt liv. Som minst vikten av att sätta mål. De är ditt ledljus mot framtiden 🕯.

Med det får jag önska dig en fin stund

Njut av livet och ta hand om dig!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.