fbpx

familjekickoff 2020

Under oktober månad åkte jag och min sambo iväg bland annat för att diskutera mål för 2020. Vi brukade göra så innan alla barnen och har under åren med små barn mer eller mindre lagt det på is. Men nu när barnen börjar bli stora så är det återigen dags att ta upp den vanan och få upp livet på banan.

För dessa årliga möten och vägvisare är otroligt viktiga i kommunikationen mellan två olika personer.  Det sätter tonen för hela året och ger oss något gemensamt att jobba mot.

När vi började med dessa samtal för över tio år sedan diskuterade vi mål utifrån de 16 områdena som Michael Frisch har satt upp för välbefinnade, eller nöjdhet med livet. När vi började satte vi upp varsitt mål på alla viktiga områden och gemensamma mål där det var möjligt. Även denna gång utgick vi från dessa 16 områden, men för att skapa lite fokus i arbetet så valde vi att endast fokusera på de tre viktigaste områdena.

De 16 områdena, enligt Frisch är: hälsa, självförtroende, mål och värderingar, pengar, jobb, lek/hobby, lärande, kreativitet, hjälpa, kärlek, vänner, barn, släktingar, hem, grannskap och samhälle.

Under det här mötet diskuterade vi både året som gått och vad vi vill ha ut av året som kommer. Eftersom vi inte hade satt några mål för 2019 så kunde vi inte riktigt följa upp dessa. Så vi fick summera året ändå. Och inför 2020 satte vi upp några punkter att fundera på inför 2020.

  • sätta målbeteenden
  • fokusera på inkomster och spar
  • veckoschema för egentid med och utan barn
  • Skapa uttnyttjningsbara ytor i trädgården
  • Göra spontana aktiviteter varje vecka
  • säga ja till barnens förslag

Utöver det så diskuterade vi också hur vi ska få kontroll över ekonomin och vårat nyköpta hus. Dessa två hänger väldigt tätt ihop då renoveringsbudget och månadsbudget är komplicerat att hålla isär när alla utgifter går ut från samma konto.

Så nu är det bara att hänga i och hålla upp året. Fortsätta med söndagsmötena och kämpa för att få livet att kännas bättre vid slutet av året. Det minsta som händer är att vi är enade om vad som är viktigast att prioritera under året.

Hur gör ni för att hitta gemensamma mål?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.